Kaj zate predstavlja beseda hujšanje? Ali to zate morda pomeni, da ne smeš nič prav jesti oz., da se naješ in potem vse izbruhaš, da stradaš na nek način? Ne! Ta način hujšanja je napaka in to resna, saj na ta način škoduješ svojemu zdravju.

Tudi sama sem še pred leti, ko sem še hodila v srednjo šolo in vsako leto sem si zadala, da bom fit in suha, da ne smem nič jesti razen malo malice, kosilo pa večer mogoče nekaj majhnega in bo to to. Ampak moje mnenje je bilo popolnoma zgrešeno! To ni bilo niti malo zdravo hujšanje, svoje telo sem stradala in seveda tudi napredka ni moglo biti, telo ni dobilo vase vsega tega kar potrebuje in namesto, da bi imela neke dobre pozitivne rezultate je bilo vse skupaj tako, saj ne vem kako bi temu sploh rekla. Nikoli ni bilo pravega napredka. Potem pa ko so leta minevala, malo sem začela bolj „zdravo“ gledati na življenje z bolj drugačne perspektive in šele kakšnih deset let kasneje sem videla kako zmotno razmišljanje sem imela v najstniških letih.

Rezultat iskanja slik za zdravo hujšanje

Ampak kaj, saj si ne moreš pomagati, ko si najstnik si pač najstnik in čeprav ti vsi govorijo kaj delaš narobe jim ne verjameš in seveda, da imaš ti in samo ti vse prav, v svoji glavi si govoriš kako so vsi tečni in nadležni ker nekaj govorijo samo zato ker so starejši in da v bistvu nimajo pojma o pojmu, a ko pa bolj dozoriš tako čustveno kot fizično pa vidiš, da so popolnoma vsi imeli prav in sem bila v zmoti le in samo jaz.

Sedaj se tako stradala ne bi kot sem se takrat, ker vem da če imaš samo npr. dva obroka na dan ne boš shujšal in imel lepše postave ampak bolj imel še slabo počutje, nič kaj ne boš fit postave in tvoje telo bo od znotraj „umiralo“. Res je, napake spoznamo šele čez leta, ampak glavno je da se enkrat zavemo svojih napak in si jih priznamo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja