Morda za VPS gostovanje še niste slišali, zato je smiselno najprej preveriti, za kakšno obliko gostovanja v resnici gre. VPS je angleška kratica za Virtual Private Server in dejansko pomeni vaš osebni virtualni strežnik. Po takšnem paketu gostovanja na spletu najpogosteje posegajo podjetja, ki imajo nekoliko večje in zahtevnejše potrebe po takšni storitvi. Še posebej to velja za spletne agencije pa tudi za lastnike večjega števila bolj zahtevnih spletnih strani z več prometa oziroma za lastnike večjih spletnih prodajaln.

VPS gostovanje je namenjeno tudi tistim, ki želijo imeti popoln nadzor nad prav vsem, kar se okoli tega dogaja. Prav tako je odlična izbira za vse, ki želijo sami nadgrajevati nastavitve strežnika pa tudi preostale prilagoditve. Uporabniki takšne oblike gostovanja so deležni vseh sistemskih virov, in to samo zase.

V primerjavi z deljenim gostovanjem je VPS nekoliko dražje

Pomemben dejavnik pri izbiri web hostinga je ne nazadnje zagotovo tudi sama cena. Dejstvo je, da je VPS gostovanje v primerjavi z deljenim nekoliko dražje. To je vsekakor povsem logično. Pri deljeni obliki si namreč kapacitete strežnika delimo z drugimi uporabniki.

VPS gostovanje
VPS gostovanje je predvsem namenjeno za zahtevnejše uporabnike

Po drugi strani pa je VPS hosting cenejši od možnosti lastnega strežnika, za katerega pa je potrebno poskrbeti v popolnosti, si zagotoviti tehnično ekipo, povezanost v splet, skratka vse, kar je treba nujno imeti za povsem nemoteno delovanje. Za takšno obliko se je torej najbolje odločiti tedaj, ko je deljeni hosting premalo ter si želimo uporabljati tudi tiste aplikacije na strežniku, ki sicer niso kar tako na voljo. Potreba po tovrstni storitvi se pojavi tudi tedaj, kadar ima spletna stran nenadoma precej več obiska. Posledično pa bo njeno delovanje brez primernega gostovanja upočasnjeno.

Za delovanje strežnika pri VPS gostovanju ni treba posebej skrbeti

Ena od največjih prednosti, s katerimi se ponaša omenjeno gostovanje, pa je tudi to, da vam za delovanje samega strežnika ni potrebno skrbeti. Takšna dejavnost je namreč v varnih rokah strokovne ekipe s strani ponudnika.

Kako ustvariti spletno stran z VPS gostovanjem. Navodila za popolne začetnike.

Ekipa ves čas zagotavlja nemoteno delovanje pa tudi vse potrebno. Tako bo vaš posel potekal brez večjih težav. Naj omenimo še tako imenovano turbo spletno gostovanje, ki pa je pravzaprav dobra alternativa za VPS gostovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja