Kaj je najpomembneje v našem življenju za nas, da delamo zase? To sta dve stvari, prehrana in pa gibanje. To dvoje, če imamo v svojem življenju urejeno je to top, če pa nimamo pa naredimo nekaj, da bomo imeli še to urejeno.

Poglejmo prvo tematiko prehrana. Prehrana je najbolj pomembna zato, ker rek, ki pravi da si to kar ješ, je pravilen! Če boš vase dajal venomer le »junk food«, kaj se bo zgodilo? Tvoje telo ne bo takšno kot si želi, nastajala bo maščoba, tudi notranji organi se bodo začeli mastiti, mašile se bodo žile, telo ne bo prejemalo dovolj vlaknin, beljakovin in tako naprej vse to kar potrebuje, da lahko normalno funkcionira. Če pa uživamo zdravo hrano je vse drugače, tudi prebava je popolnoma drugačna, čutiš, da si v zdravem telesu. In ja, je zelo konkretna razlika med hitro pripravljeno hrano, nekaj kar samo damo v mikrovalovko in ajde je to to, ali pa med hrano pripravljeno doma, iz svežih sestavin. Ne rečem, seveda da paše se vsake toliko časa malce pregrešiti, ampak to ni fajn vsak dan. In ja, hitra hrana seveda je boljša bolj okusna, bolj nam paše, ker je pač hitra hrana, samo kaj če ni ok za naše telo.

Druga tematika pa gibanje! Če se gibamo je naše telo še kako srečno! Zakaj? Zato, ker če samo sedimo oz. ležimo se zaležimo, mišice nič ne delajo in celotno telo začne »spati« in se čisto zaspi. Gibanje je pomembno tudi zato, da se naše telo pretegne, prehodi, da je naše telo v pogonu. Sama sebe, ko opazujem, da imam kdaj momente, da res en lep čas slabo jem in da se nič ne gibam se počutim slabo, nimam moči nič delati, samo spala bi in počutim se kot nek zombie.

Ko pa jem zdravo, se gibam, spijem veliko vode pa imam energije toliko, da je to neverjetno, da mi je dan prekratek, ker ne uspem vsega narediti. Če nisi za to, da se sam spraviš v pogon za gibanje imaš tudi osebne trenerje, da te ženejo, kakšen fitnes trener Ljubljana ali katerikoli drug kraj v naši državici. Jaz, ko sem iz Ljubljane sem si iskala nekoga od tam in našla res dobrega. In spravil me je tako daleč, da mi je sedaj gibanje ena sama rutina kot mi je rutina umivanje zob, kosilo, tuširanje in tako naprej. Tako da, vse se da če se le hoče, samo želeti si moramo to in delati za to!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja