Nakup postelje je zahtevno opravilo. Po eni strani z nakupom nimamo pretiranih izkušenj, saj ne gre ravno za vsakodnevni nakup. Po drugi strani je izbira zelo pomembna, saj v postelji preživimo veliko časa, tisti z malo sreče tudi do 1/3 življenja. Izbira primerne postelje ima pomemben vpliv na naše počutje v spalnici in s tem na kakovost našega spanca. Na spanec vpliva več dejavnikov: naše splošno počutje, naš ritual, ki ga izvedemo pred spanjem, okolje, v katerem spimo (temperatura, tema, hrup) in seveda naša aktivnost skozi dan. Strokovnjaki priporočajo, da se pred spanjem izogibamo elektronskim napravam z osvetljenim zaslonom, delu, telesni aktivnosti in temam, ki nas vznemirjajo. Okolje, v katerem spimo mora biti tiho, temno, v njem pa moramo imeti občutek udobja in varnosti.

Rezultat iskanja slik za bedroom

Pri ustvarjaju prijetnega ambienta izbira primernih kosov pohištva igra ključno vlogo. Prostora s pohištvom ne smemo preveč zapolniti, saj v tem primeru postane prostor utesnjen. Hkrati moramo poskrbeti za dovolj prostora za shranjevanje oblačil in ostalih predmetov, saj bo pomanjkanje prostora vodilo v neurejenost prostora. Pozorni moramo biti tudi na to, kakšno dimenzijo postelje izberemo. Samske osebe običajno izberejo posteljo dimenzije 90×200 cm oziroma 120×200 cm, v primeru, da nam prostor dopušča in imajo radi veliko prostora za spanje, pa se lahko odločimo tudi za dimenzijo 140×200 cm. Če na postelji spita 2 osebi, potem mora biti postelja široka najmanj 140×200 cm, bolj priporočljive pa so prave zakonske postelje, ki v širino merijo 160 oziroma 180 cm. Vsekakor se je priporočljivo držati standardnih dimenzij posteljnih okvirjev, saj bomo v nasprotnem primeru plačali krepko več za izdelavo vzmetnice po meri. Višje osebe lahko izberejo tudi vse bolj pogosto dolžino postelje 210 oziroma 220 cm.

Poleg primerne dimenzije moramo izbrati tudi primeren tip postelje. Ponudba na trgu je zares velika, zato z izbiro ne bi smeli imeti prevelikih težav. Pomembno je, da nam je postelja všeč, da se ujema z ostalimi kosi pohištva, ter da je kakovostno izdelana. Postelje lahko v grobem delimo v 4 skupine. Najpogostejše so lesene postelje, ki so lahko izdelane iz masivnega lesa ali pa iz ivernih plošč. Nekateri še vedno prisegajo na kovinske postelje, čeprav je v tem segmentu izbira nekoliko manjša, saj dajajo kovinske postelje hladen občutek. Vse bolj so priljubljene oblazinjene postelje, saj zaradi mehkih stranic nudijo dodatno udobje. Med najnovejše trende pa spadajo boxspring postelje, za katere je značilno, da je vzmeteno že vznožje postelje, na njem pa je nameščena še vzmetnica, kar nudi izjemno udobje.

Ker je ponudnikov pohištva na trgu zares veliko, je obiskovanje vseh trgovin zamudno opravilo. Ker ima večina izmed nas vedno manj časa, so vse bolj pogosti nakupi pohištva prek spleta. To ima mnoge prednosti – ponudbo si lahko ogledamo iz udobja našega doma ne glede na delovni čas fizičnih trgovin, enostavno primerjamo cene, ponudba na spletu je širša, saj podjetja ne potrebujejo fizičnega prostora za prikaz artiklov, naročanje pohištva pa je udobno in varno, saj nam artikle dostavijo na dom, plačamo pa ob prevzemu, tako da ne tvegamo ničesar.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja