Prah je danes vsepovsod, kjer ne bi smel biti, posebej če gledamo računalnike, lahko vidimo, kako se hitro prah vidi na njih. Kot na primer tipkovnica. Kdaj se jo nazadnje očistili?

umazana tipkovnica

Vsak dan jo je potrebno kar dobro očistiti, da ni praha na njej. Posebej bolj starejše tipkovnice ko so, in imajo večje tipke, v njih se nabere ogromno praha! Te ko pa so bolj novejše tipkovnice so mnogo boljše, saj so tipke zelo tanke, tako da prah ne more iti pod tipko, kar je tudi zelo dobra stvar. Super je tudi, ker v trgovinah lahko kupimo prav posebno krpico, ki briše prah vsepovsod po tipkovnici, da je le ta čista in lepa.

čipčenje tipkovnice
Čiščenje s takšno zmesjo

Veliko je odvisno tudi od tega kje živimo, saj če živimo ob cesti, železnici, lahko imamo prahu na tone, in bolj kot pospravljamo več ga, nekje na samem, daleč od ceste in železnice, tam pa je že manj prahu. Zato se je potrebno sproti učiti in navajati, da pospravljamo za seboj, saj le tako bo stanovanje, elektronski aparati in vse drugo očiščeno, hkrati pa nam to ne bo več težko opravilo.

Ali ste vedeli: Na tipkovnici je več bakterij kot na kljuki!

Tipkovnico lahko očistite tudi s mini sesalnikom, kot je prikazano na videu.

Na takšen način se tudi lahko malce premigamo in prehodimo med pospravljanjem, namesto, da samo kje poležavamo, ter gledamo televizijski sprejemnik. Vsak korak je dodatek telovadbe!

Tags:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja