Ali veste kaj je celulozna izolacija? Ste že kdaj slišali za to? Če še niste si preberite tale članek, saj boste vsaj malo, če ne popolnoma dobili neko predstavo o tej zadevici. Ta vrsta izolacije je narejena iz prostih celuloznih vlaken, katera so proizvedena iz časopisnega papirja.

Image result for celulozna izolacija

Uporablja se lahko tako za toplotno, kot tudi zvočno izolacijo, ter je zelo ekološka, saj je narejena iz recikliranega materiala. Izolacija iz celuloznih vlaken se uporablja pri prenovah kot tudi novogradnjah in to se nato vpihuje med konstrukcijo npr. stene lesenih hiš, v strehe, v talne ploščice in podobno. Vam je kaj bolj jasno kaj to pravzaprav pomeni?

Kajti marsikdo za tovrstno izolacijo prvič sliši, kajti ko smo povprašali naokoli, da vidimo kakšni bodo kaj odgovori, jih veliko ni vedelo za to stvarco. In super je, da si o tem malce preberete kajti, če vemo kakšno stvarco več, kot je potrebno, prav nič ne škodi!

Dandanes je bolje vedeti več kot pa premalo. Samo poglejte kako se vsako leto vremenu bolj zmeša, in vedno bolj bomo morali gledati, da bomo v našem novem / starem stanovanju delali čimboljše izolacije, sploh, če nekaj prenavljamo oz. delamo na novo, čimboljše konstrukcije, vse kar se da dobro, kajti glede na to res, kako se vreme obnaša je dobro imeti res dobro zaščito, da naša hiša, naš dom ostane cel in varen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja