Ko smo mladi vse na nas stoji kot je treba, koža je lepa, čvrsta, prožna, ni celulita bolj kot ne, če že je, je zares v zelo majhnih količinah, ampak ja, v večini ga ni, edino če nas v mladosti pesti najbolj so to mozolji, ampak še to ne prizadene vsakega. Sama recimo v mladosti nikoli, hvalabogu, nisem imela težav z mozolji, vem pa kako so bili določeni, ki pa so s tem imeli res velike težave, in ja, ni ravno prijetno.

Top Secret to Maintain Radiant and Youthful Skin - Camel Milk Products

No, ko pa začnemo »zoreti«, prihajati v tista bolj starejša leta pa začne kot na primer upadati kolagen, kar se začenja poznati na koži. In kaj sploh je kolagen? To najbrž tako že vas kar večina ve, da je to dolga veriga aminokislin najbolj razširjenega proteina  (beljakovine v telesu, sestavljen pa je iz posameznih aminokislin, kot so glicin, prolin, hidroksiprolin in arginin).

Kolagen je odgovoren za elastičnost kože , moč in rast las, za vezivno tkivo in seveda daje možnost telesu, da se sploh drži skupaj. Po 25. letu pa kolagena začne v telesu primanjkovati saj ga izčrpava npr.: stres, nikotin, alkohol, sladko, nepravilna prehrana in podobno. In zato obstaja danes na trgu določena stvarca, ki jo vključimo v našo prehrano, kot dopolnilo bi lahko rekli, da pomaga kolagenu, da se mnogo bolj absorbira in da se začne proizvajati. Ta zadevica je pač takšna, da se sama po tem letu že zelo težko proizvaja sama in to je enako kot na primer omega 3.

Prehranska dopolnila - Lekarna Vir

Da bi v naše telo dobili zadostno količino te maščobe bi morali pojesti zelo veliko rib, skoraj vsak dan bi jih bilo potrebno jesti pa še to bogve, če bi bilo dovolj, da bi telo prejelo dovolj tega, zato pa tudi to vnašamo v naše telo z dopolnili. Enako je tudi recimo MSM, ali pa določeni vitamini in podobno. Če hočemo za naše telo le najboljše je pač potrebno nekaj dati vase in nase. Ženske tako smo v večini takšne, da damo veliko nase in svoje zdravje, da se bolje počutimo, zelo rade vsaj v večini ženske preizkušajo nove stvari za razliko od moških.

Res je, da je tudi kar nekaj moških, ki so tudi pridni in preizkušajo določene nove stvari, vendar vsaj v večini ko opazujem ljudi, ki jih osebno sama poznam vidim, da so ženske mnogo bolj fokusirane v novosti in zdravje in kakšne kremice za obraz ter telo in podobno kot pa moški. Če nič ne damo nase se na nas ne bo nič novega poznalo. Če samo doma ležimo in se bašemo s hrano in sladkarijami se nam bo pa dokaj hitro poznalo nekaj, in to so – kilogramčki. Zatorej skrbimo zase in se imejmo radi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja