Z veliko hitrostjo se približuje poletje in če bo tako „opasno“ vroče ko je bilo lani ali predlani, saj ne vem ne spomnim se več potem si bo nujno potrebno omisliti neke klimatske naprave. Pa še fajne so saj jih lahko uporabljamo nato tako za ogrevanje kot tudi za hlajenje, vse ob enem.

Rezultat iskanja slik za sonce

Spomnim se še kakšni dve leti nazaj, sem delala v gostilni, cela gostilna je bila iz stekla bi lahko rekla, okna, nič ni bilo zazidano, da sonce ne bi tako zelo sekano noter, ampak od tal do vrha je bilo steklo in ko je sonce noter šajnalo se je lokal tako zelo zagrel, da si bil notri tako kot da bi bil v savni. Ko sem delala sem delala samo dve uri in sem bila tako utrujena, da se mi je zdelo kot da bi oddelala že 8 urni delavnik. Sonce, da ful pripeka poleti to te ubije, sploh, da imaš vse iz stekla, kot je bila tale gostilna v kateri sem jaz delala. Plus tega še kavni aparat, ki je bil zelo velik izjemno prostor zagreje, sploh pri šanku je nato vroče kot v peklu. Se spomnim, da sem samo stala ob šanku in je teklo z mene, pomislite kako je bilo šele nato, ko sem kaj delala, da sem morala v eno hoditi! Obup, resno! Nisi si smel privoščiti, da bi nosil kakšno sivo majico ali kakšno ne vem, modro ali podobno, pri kateri se takoj vidi, da si se spotil, ker je vse teklo iz mene. Šef pa je bil tak, da nisi smel preveč uporabljati klime, je bilo treba šparat. Sem recimo vklopila klimo za pol ure pa je rekel, dovolj je vgasni jo.

Rezultat iskanja slik za klimatske naprave

Hja, če imaš ti klimo prižgano pol ure, potem pa jo izklopiš, kaj si s tem naredil? Sploh ko sonce kakih par ur v eno pripeka v lokal, skoz je vroče in moraš imeti klimo en lep čas prižgano, da kaj pomaga. In seveda potem je pač nismo imeli prižgane, ker drugače je skoz jamral.

Tako, da če imajo takšni klimo potem je brezveze, da jo sploh imajo, če je ne smeš v najhuji vročini uporabljati. Da imaš prižgano pol ure ali eno uro pa s tem nisi nič naredil, saj se je prostor res ohladil, vendar ko hodiš not pa ven, pa čeprav so vrata zaprta, ampak ko jih odpiraš in zapiraš, ker so gostje zunaj prihaja toplota prav tako noter sploh pa sonce čez steklo ful zagreje in ti ne pomaga klima, če je nimaš vsaj nekaj ur prižgane!

Ampak kaj čemo, zame je bilo tisto poletje res mučno za delat, jaz sem mislila, da bom hin po domače povedano, ampak hvalabogu je to za malo! Spomnim pa se, kako sem skoz pila kaj za pit in si dajala ogormno ledu v pijačo, ker mi je bilo tako „svinjsko vroče“! Ahhh ja, galvno, da je to za menoj. Klime v takšnih primerih, kot je bil moj so nujno potrebne, ampak če jih lahko uporabljaš!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja