Pitje čaja je že tisočletja star običaj, ki prihaja iz Kitajske. Še dandanes je to glavna pijača za pomiritev uma in duha, saj si moramo zanj vzeti čas, se umiriti in ga popiti v miru. Izbiramo lahko izmed sadnih, zeliščnih in drugih okusov oziroma sestav čajev, izmed katerih ima vsak svoj edinstven okus. Zelo poznan je konopljin čaj, ki se pripravi iz listov ali cvetnih brstov Cannabis sativa rastline. Potencialno ima zelo močne pomirjevalne učinke, kar je tudi njegova glavna značilnost.

Konopljin čaj je namenjen počasnemu pitju

Pitje kakršnegakoli čaja nas pomiri in prisili, da se vsaj za nekaj trenutkov odpočijemo od vsakodnevnih obveznosti in nalog. Še bolje je, ker omenjen napitek povzroči, da se počutimo bolje, saj smo si vzeli nekaj časa za zbistritev misli. Vrečke konopljinega čaja je potrebno pomočiti v vrelo vodo, da se okus in arome pravilno razpustijo. Enako pa je mogoče storiti s posušenimi listi konoplje ali cvetnimi popki. Pogosto pa so samemu čaju dodana tudi semena in korenine konoplje. S tem se zagotovi bolj poln okus, ki ga je najbolje uživati, če pijemo čaj počasi in zmerno. 

Konopljin čaj je narejen iz listov in cvetov rastline konoplje. Vsebuje visoko koncentracijo CBD, ki ima številne koristi za zdravje.

Pomirjajoč učinek konopljinega čaja

Veliko raziskav je bilo opravljenih za potencialne mogoče učinke, ki ga ima konopljin čaj na človeško telo. Veliko ljudi zameša prisotnost THC psihoaktivno komponento, ki se nahaja v rastlini kanabis. V resnici pa ga je prisotno tako malo v čaju, da nima popolnoma nobenega učinka na psihofizično stanju posameznika, neglede na količino čaja, ki jo zaužije. 

Dejansko pa konopljin čaj vsebuje CBD, kjer je v osnovi združenih več kot 100 kemičnih komponent, ki imajo zelo močan potencialni pomirjajoč učinek. To je tudi razlog, da omenjeno sestavimo vsebujejo različne obrazne kreme in drugi produkti za nego telesa, obraza in kože.

Možni učinki uživanja konopljinega čaja

Kakovostni konopljin čaj vsebuje številne komponente, ki morda vplivajo na boljše počutje pri zaužitju. Ker ne vsebuje kofeina, ja priporočljiv za uživanje pred spanjem, kar je velika prednosti. Mogoče ga je uživati občasno, kot tudi večkrat skozi dan, saj ne vpliva na delovanja uma in ne spremeni psihofizičnega stanja človeka. Pred uživanjem čaja narejenega iz konoplje se lahko tudi posvetujemo s svojim osebnim zdravnikom, ki nam bo najbolje znal svetovati o mogočih stranskih učinkih in priporočenim dnevnim vnosom.

Prisotnost CBD-ja pa pomeni, da ima morda konopljin čaj zelo močan učinek na pomiritev uma pred spanjem. Odsotnost kofeina ga naredi primernega za ljudi, ki trpijo za anksioznostjo in drugimi motnjami. Obenem pa so številne raziskave pokazale, da pitje omenjenega čaja pomaga pri lajšanju kroničnih bolečin v telesu. Seveda nič od tega ni znanstveno dokazano, saj obsežne raziskave v povezavi učinke CBD-ja še vedno potekajo, zato se je vedno najbolj pomembno posvetovati z osebnim zdravnikom v primeru zdravstvenih težav.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja